09-8987007  |  052-977-4678

רקע טכנולוגי

 

תחמוצת אלומיניום (אלומינה) מתרחב בתהליך גם כלפי פנים וגם כלפי חוץ. מסיבה זו הוא אינו נוטה להתפורר או להתקלף כמו צבע. כאשר אלומיניום נחשף לאטמוספירה, נוצרת עליו שכבת תחמוצת, שמספקת לו הגנה בפני קורוזיה. שכבה זו בעלת חיבור חזק (אדהזיה טובה) למתכת האלומיניום כיוון שהיא נקשרת ונצמדת אל מתכת הבסיס (בשונה מברזל לדוגמה שם התחמוצת המוכרת כחלודה מתפוררת ממתכת הבסיס וכך חושפת חלקים נוספים של המתכת לקורוזיה).

ציפוי האלומיניום הלא מעובד מוגן באופן טבעי בפני קורוזיה, אבל הסגסוגות שלו הרבה יותר רגישות לקורוזיה מהאטמוספירה ולכן משתמשים בתהליך האנודיזציה כדי לקבל את התכונות המשופרות. לפני הטיפול באנודיזציה, האלומיניום היצוק צריך לעבור ניקוי בחום או בתמיסה. שכבת תחמוצת זו מגבירה את הקשיות ואת העמידות בפני קורוזיה של פני שטח האלומיניום.  
התחמוצת יוצרת מבנה מיקרוסקופי בצורת צינורות משושים חלולים (פּוׂרים pores) כאשר גם החלל הוא בצורת משושה.

 

לייבסיטי - בניית אתרים